Отряд самоубийц 2 Обзор

«Загін самогубців: Місія навиліт» став своєрідним продовженням фільму Девіда Айера «Загін самогубців» 2016 року, оскільки він повернув на екрани деяких акторів і персонажів з минулого фільму, але не згадав жодної з подій, що сталися з командою раніше.

З новим режисером біля керма і Warner Bros., що дозволили використовувати набагато більш вільний підхід до своєї франшизи, «Загін самогубців 2» настільки відрізняється від свого попередника, наскільки це взагалі можливо, що зовсім не погано. Фактично, «Загін самогубців: Місія навиліт», мабуть, кращий тест для Warner Bros. для оцінки нової стратегії виробництва фільмів DC, і це доводить, що, коли франшиза фільму не залежить від того, що було раніше, вона стає дуже успішною. «Загін самогубців: Місія навиліт», на думку Джеймса Ганна, одночасно наповнений чорним гумором і безсоромно розпусний в світі фільмів по кіновсесвіту DC.

Події фільму розповідають про два різних втілення Оперативної Групи X: одне на чолі з Ріком Флагом (Джоел Кіннаман), до якого входять капітан Бумеранг (Джей Кортні), TDK (Натан Філліон), Блекгард (Піт Девідсон), Савант (Майкл Рукер), Ласка (Шон Ганн), Монгола (Мейлінг Нг), Джавелін (Флула Борг) і Харлі Квінн (Марго Роббі). Інша команда на чолі з Бладспортом (Ідріс Ельба), в яку входять Щуролов 2 (Даніела Мельшіор), Миротворець (Джон Сіна), Король Акул (Сильвестр Сталлоне) і Людина в горошок (Давід Дастмалчян). Обидві команди очолює Аманда Уоллер (Віола Девіс), яка доручає їм відправитися на Корто Мальтезе і знищити щось під назвою Проект Старфіш.

Обзор Отряд самоубийц Миссия навылет

«Загін самогубців: Місія навиліт» дійсно демонструє стилістичний і комедійний стиль Ганна, який вміло збалансований з бойовиком категорії R (17+). Ганн і раніше демонстрував уміння підносити сюжем за участю безлічі персонажів, які потім об’єднуються таким чином, що сюжет розвивається в зрозумілому напрямку і показує їх розвиток, що прекрасно видно в «Загін самогубців 2».

Минулі роботи режисера в жанрі бойовиків і жахів, в яких він дебютував як режисер з виходом «Слизняк», продемонстрували його вміння працювати з цими жанрами. Зрештою, «Загін самогубців 2» – це фільм, який міг би зняти тільки Ганн, оскільки він унікальний для його особливого кінематографічного чуття, а його бачення створює унікальні освіжаючі та захоплюючі враження від фільму.

Вибрані Ганном персонажі DC для фільму стали ще одним майстерним ходом, в якому використовуються знайомі обличчя і ті, які стали абсолютно новими для глядачів (або впізнаваними тільки тими, хто дуже добре знайомий з коміксами). Харлі Квінн Марго Роббі, без сумніву, найпопулярніший з повертаючихся персонажів Кіновсесвіту DC, і збільшенню її популярності добре послужив проект Ганна. У фільмі демонструються не тільки її навички бійця, але і розвиток героя після «Хижих пташок», що допомагає зберегти послідовність її персонажа. Проте, Харлі не стала серцем Команди Х.

Ця честь дісталася Бладспорту Ідріса Ельба і Щуролову 2 Даніели Мелшіор. Вони гармонійно виглядають в кадрі і на них приємно дивитися. Крім цього, вони також добре вписуються в загальну комедійну атмосферу команди, на відміну від похмурого миротворця, якого грає Джон Сіна, сумного Людини в горошок, якого грає Девід Дастмалчян, і дурнувато-милого Короля Акул, озвученого Сталлоне. Щоб не відставати від новачків, Аманда Уоллер Віоли Девіс і Рік Флаг Юель Кіннаман складають кістяк «Загону самогубців 2», з’являючись в ефектних сценах.

Обзор Отряд самоубийц 2

Можливо, найбільша проблема «Загону самогубців: Місія навиліт» полягає в спробах перетворити величезну кількість персонажів в фільм, який не буде зменшувати хорошу динаміку розвитку і не буде містити занадто багато інформаційних вставок, які розповідають про персонажів. Іноді це відбувається через Уоллер, яка дає коротку інформацію про Оперативну Групу X, яка нагадує фільм Айера 2016 року, хоча новий фільм рухається набагато швидше і дає тільки загальну інформацію і тільки про основних персонажів.

Також передісторія персонажів розповідається і в ті моменти фільму, коли команда об’єднується. Навіть якщо глядачеві абсолютно очевидно, що на екрані щось відбувається, – це розвиток персонажів. Подібний підхід дійсно працює, змушуючи певні смерті персонажів здаватися більш емоційними. А коли цього розвитку немає, і не виходить смертю певного персонажа вивести глядача на емоції, Ганн використовує рейтинг фільму 17+ і перетворює сцену смерті в щось щось забавне і жорстоке.

Підсумувавши, можна з упевненістю сказати, що «Загін самогубців 2» стане відмінним фільмом для перегляду в кіно або вдома. Шанувальники минулих фільмів Ганна і шанувальники персонажів і фільмів за коміксами DC, а також всі, хто шукає веселий бойовик з рейтингом R (17+), не будуть розчаровані. Фільм, безумовно, варто подивитися тим, кому не сподобався «Загін самогубців» 2016 року.

А для тих, хто не бачив фільм 2016 року, не обов’язково його дивитися, тому кіноглядачі можуть подивитися фільм Ганна без будь-яких попередніх знань про Команду X і в цілому про кіновсесвіт DC. «Загін самогубців 2» Ганна стоїть осібно в більш широкому кіновсесвіті, але при цьому має слабкий зв’язок з тим, що було раніше, і готує грунт для майбутніх проектів, включаючи прийдешній серіал «Миротворець».

Трейлер «Загін самогубців: Місія навиліт»

01/09/2021