Обзор Черная Вдова

Після більш ніж 20 фільмів в Кінематографічному Всесвіту Marvel Чорна Вдова, нарешті, отримує свою першу сольну пригоду. Її однойменний фільм виглядає дивно в порівнянні з фільмом про Тора, Капітана Америка і Залізну людину. У «Чорній Вдові» дія відбувається до подій «Месники: Війна нескінченності», але виходить на екрани після її смерті в «Месники: Завершення».

Це своєрідне прощання з персонажем, але в ньому також присутне занадто слабке відчуття завершеності, яке часом збиває з пантелику в деяких сюжетних рішеннях фільму. «Чорна вдова» докладно описує Наташу Романофф Скарлетт Йоханссон, зачіпаючи її передісторію, але часто виникає відчуття, що вона другорядний персонаж в своєму власному фільмі.

Дія відбувається незабаром після «Перший месник: Протистояння». Наташа ховається від Таддеуса Росса після подій пов’язаних з Заковіанською угодою і наслідками для Месників. Отримавши таємничі колби від Олени Бєлової (Флоренс П’ю), Наташа повертається в Будапешт і возз’єднується зі своєю колишньою сестрою в спробі зруйнувати Червону кімнату, куди вони були відправлені для навчання в якості шпигунів і вбивць, і вбити Дрейкова (Рей Уїнстон), людину, яка управляє Кімнатою і іншими вдовами. До них приєднуються Червоний Страж (Девід Харбор) і Меліна Востокова (Рейчел Вайс), які колись видавали себе за батьків дівчат. Оскільки рани з її минулого все ще залишаються відкритими, Наташа повинна подолати розрив між тим ким вона була, і тим, ким вона є зараз.

Обзор фильма Черная Вдова марвел

Фільм, знятий Кейт Шортленд за сценарієм Еріка Пірсона, досліджує явні сімейні цінності і те, що значить бути одним з членів сім’ї. Сама Наташа все ще не оговталася від жорстокого поводження яке їй доводилося терпіти в дитинстві. Хоча Меліна і Олексій не погано поводилися з нею, прикидаючись ідеальною сім’єю, Наташа все ще відчувала укол зради після того, як її відправили назад до Червоної кімнати. Чорна Вдова бореться з цими складними почуттями протягом усього фільму, вибираючи між сім’єю і тим, що кожен готовий зробити щоб ці зв’язки не були повністю зруйновані.

У фільмі багато порівнянь між двома сім’ями Наташі, Месниками, і тієї, до якої вона була приписана в дитинстві. У неї є теплі спогади про обох, але вони також стають все більш заплутаними. «Чорна Вдова» пропонує Наташі оновлене почуття кінцевої мети і прийняття сім’ї, оскільки вона визнає вплив, яке вони обидва зробили на її життя, і те, що вона повинна відпустити їх щоб рухатися вперед.

Проте, фільм задуманий як командний, а не сольний проект. Глядачам майже не дають залишитися на одинці з Наташею, велика частина «Чорної Вдови» спрямована на формування історії навколо походження Олени і заходить так далеко, що більше зосереджується на її почуттях, пов’язаних з єдиною родиною, яку вона знає, а також на самій собі.

Фільм також досліджує узи між Наташею і Оленою як сестер, але історія дійсно сильно зміщується до Олени, часто затьмарюючи при цьому її старшу сестру. Ймовірно, це пов’язано з тим, що Олена буде основним персонажем 4 Фази Марвел, але, з огляду на те, що фільм є першою (і останньою) сольною появою для Наташі, «Чорна Вдова» відноситься до неї більше як до другорядного персонажа.

Обзор фильма Черная Вдова

Також у фільмі одні з кращих бойових сцен за останній час. Рукопашний бій добре поставлений, трюки складні і захоплюючі, особливо в фінальному акті. Вас чекає маса гострих відчуттів – будь то поїздка на мотоциклі або повітряні трюки. Єдиним серйозним розчаруванням став Таскмастер. Персонаж може імітувати будь-чиї руху і стиль бою, але в фільмі практично не використовують ці навички в бою довше декількох секунд. Проте у фільмі добре показана обстановка Червоної кімнати.

Що стосується сюжету, Скарлетт Йоханссон робить все, що в її силах. Наташа відчуває багато роздумів, розчарувань і жалю, і актриса відіграє все з них досить добре. Але Флоренс П’ю стала справжньою родзинкою фільму, наділивши Олену в рівній мірі силою, вразливістю і ніжністю, що допомагає встановити її глибокий зв’язок з Наташею. Її дебют запам’ятовується, і буде цікаво побачити, що з нею буде далі.

Червоний страж Девіда Харбора став швидше комедійним персонажем, і сам актор схиляється до цього, але не перетворюється на клоуна. Рейчел Вайс завжди чудова, і тут це нічим не відрізняється; єдиний недолік – її не вистачає. Рей Уїнстон також є відмінним антагоністом в ролі Дрейкова, демонструючи підступну жорстокість, яка більш руйнівна, ніж у більшості інших лиходіїв Марвел які були раніше.

«Чорна вдова» вийшла в кінотеатрах 9 липня 2021 року. У той же день фільм транслювався на Disney + через Premier Access. Фільм триває 134 хвилини і має рейтинг PG-13 (13+) за бойові сцени, сцени насильства і деякі мовні та тематичні матеріали.

14/07/2021