Обзор фильма Чудо-женщина 1984

У сіквелі Петті Дженкінс повернулася в крісло режисера та написала сценарій разом з сценаристом коміксів DC Джеффом Джонсом та сценаристом Девідом Каллахем. У фільмі розповідається про пригоди Діани Прінс (Галь Гадот) під час Холодної війни після світових воєн які спустошили Європу. Глядачам показали Америку 1980-х років та принцесу амазонок, яка залишилася зовсім одна після втрати виживших у війні друзів.

Діана живе одна в Вашингтоні, округ Колумбія, вважаючи за краще не мати ніяких емоційних прихильностей та намагається приховувати свої супергеройський вчинки. Але коли боязка та незграбна Барбара Мінерва (Крістен Уіг) з’являється в Смітсонівському інституті, Діана потрапляє у вир подій пов’язаних з появою древніх реліквій в інституті. Один з цих артефактів виявляється набагато більшим ніж здається на перший погляд, він здатний виконувати бажання тих хто торкається до нього, включаючи Барбару та Діану.

Коли бізнесмен Макс Лорд (Педро Паскаль) отримує цей артефакт в свої руки, його бажання перевертають світ з ніг на голову. На щастя, Діана возз’єдналася зі своїм давно померлим коханим Стівом Тревором (Кріс Пайн). За допомогою Стіва Діана знову вирушає рятувати світ.

Обзор Чудо-женщина 1984

По суті, «Диво-жінка: 1984» є дуже людяною історією про кохання та втрати. У фільмі нам вкотре нагадують, що ніколи не варто втрачати надію або віру в доброту світу й тих, хто в ньому живе. Діана уособлює цю надію та оптимізм у всіх сенсах.

«Диво-жінка: 1984» також надихає появою Пайна в ролі Стіва Тревора, який пробуджує людяність у Діані, що стає складним завданням для амазонської принцеси. Їх дует так само чарівний як й в першому фільмі. Галь Гадот та Кріс Пайн стали хорошою протилежністю Крістен Уіг та Педро Паскалю, які отримали свої власні сюжетні арки, що демонструють інші сторони людства.

Діана багато в чому є серцем «Диво-жінки: 1984», й саме на цьому серці Дженкінс, Джонс та Каллахом будують епічний сюжет фільму про супергероїв. У той час як перший фільм «Диво-жінка», можливо, був скоріше історією походження, «Диво-жінка: 1984» зображує Діану як повноцінного супергероя, яка усвідомила свої сили та навчилася ними користуватися.

Але навіть зараз Діана розкриває свої нові здатності та межі своєї сили. Фільм містить багато кумедних та захоплюючих сцен, які здебільшого вміло переплітаються з емоційною сюжетною лінією.

трейлер Чудо-женщина 1984

Де режисер «Диво-жінки: 1984» трохи прогадала, так це в тривалості фільму, який триває 2 години 30 хвилин. Сиквел Дженкінс це великий фільм про супергероїв з насиченим бойовими сценами та безліччю персонажів, але його темп загруз в тематичних дрібницях, важливість яких стає очевидною тільки в кінці фільму. Це в кінцевому підсумку можна пробачити, але може залишити деяких глядачів розчарованими історією.

В цілому, «Диво-жінка: 1984» пропонує вражаючий фільм про супергероя з якісною душевною та емоційною сюжетною лінією. Шанувальникам першої частини перегляд цього фільму обов’язковий та дозволить відповісти на питання, які можливо з’явилися після перегляду першої частини, особливо щодо відносин Діани з людством.

Трейлер «Диво-жінка: 1984»

04/01/2021