Обзор фильма Человек-паук Вдали от дома

Фільм став найпопулярнішим в франшизі після «Месники: Завершення» і став заключним в 3 Фазі КВМ. «Далеко від дому» продовжив історію молодого супергероя після його першого сольного фільму «Людина-павук: Повернення додому» 2017 року, після того, як його історія развивалась в подіях «Месники: Війна нескінченності» і «Завершення».

«Людина-павук: Далеко від дому» розповідає про події після «Месники: Завершення», але детально висвітлює події, що відбулися в світі через світогляд Людини-павука. Фільм фокусується на Пітері Паркері (Том Голланд), який хоче відпочити від ролі супергероя, щоб насолодитися літніми канікулами в Європі зі своїм кращим другом Недом (Джейкоб Баталон) і розповісти дівчині, яка йому подобається – Ем Джей (Зендая), що він її любить . Однак всі плани Пітера руйнуються, коли його знаходить Нік Ф’юрі (Семюел Л. Джексон) і Марія Хілл (Кобі Смолдерс), з вимогою допомогти Квентіну Беку. Містеріо (Джейк Джилленгол) бореться з елементалями і йому потрібна допомога в порятунку світу. Під час усіх цих подій Пітер бореться з порожнечею всередині себе, причиною якої стала смерть Тоні Старка / Залізної Людини.

о чем фильм Человек-паук Вдали от дома

Основною метою Пітера стає визначення його як самостійного супергероя, спроби зрозуміти це беруть початок з «Людина-павук: Повернення додому», і Джон Уоттс додав їх в новий фільм об’єднавши зі смертю Залізної Людини і появою Містеріо. Вирішення цієї мети стає логічним наступним кроком для Людини-павука в КВМ. Йому необхідно прийняти той факт, що тепер він може залишитися останньою надією Землі, яка раніше була заповнена супергероями.

Містеріо грає роль каталізатора для Пітера, але в той же час і відволікає від основної мети фільму «Людина-павук: Далеко від дому», присвяченій ідеї супергероя як невід’ємної частини Пітера Паркера. Дії Містеріо в фільмі часом нелогічні, але завдяки акторській грі Джилленхога, який ідеально підійшов для цієї франшизи Людини-павука, за ним дійсно цікаво спостерігати. Джилленгол став хорошим доповненням Холланду на екрані, він перетворився в когось на кшталт наставника супергероя. Тим часом, Холланд продовжує грати незграбного, але чарівного підлітка з тяжким тягарем відповідальності усього світу на його плечах. Підлітковий роман між Холландом і Зендаею підтримує відчуття молодіжної атмосфери у фільмі.

про что фильм Человек-паук Вдали от дома

В цілому, «Людина-павук: Далеко від дому», це відмінний фільм, але необхідно дати йому шанс розкритися по повній. Перша частина фільму зав’язана виключно на Голланді і його колегах по фільму, які грають його однокласників, щоб вони могли почати свою подорож, не кажучи вже про надшвидке пояснення ситуації в КВМ після «Месники: Завершення». Після чого друга і третя частина фільму «Далеко від дому» розширюють межі того, що можна очікувати не тільки у фільмі «Людина-павук», а й у фільмах про супергероїв, перетворюючись в амбітний проект з сюжетними поворотами і запаморочливими подіями. «Людина-павук: Далеко від дому» не такий енергійний як «Людина-павук: Повернення додому», але сіквел більш ніж компенсує це видовищністю і зв’язком з КВМ.

Таким чином, «Людина-павук: Далеко від дому» є обов’язковим для шанувальників КВМ, пропонуючи урізноманітнити враження від інших фільмів франшизи 2019 року – «Капітан Марвел» і «Месники: Завершення». Він також може виступити в якості першого фільму КВМ після епічного «Завершення», багато в чому завдяки зосередженню на одному з нових головних героїв франшизи. Крім того, «Далеко від дому» насправді став чимось на зразок прориву в світі пост-месників, освітивши кілька цікавих тем, які фанати будуть раді побачити в майбутніх фільмах. Однією з найсильніших сторін «Повернення додому» була здатність збалансувати персонаж-орієнтовану історію, яка признає великий всесвіт і «Далеко від дому» продовжує цей баланс.

13/03/2020