Читать обзор Лига справедливости ​​Зака Снайдера

Фільм, про вихід якого раніше ходили тільки чутки, нарешті завершено, і Снайдер показав те, що він міг би втілити в життя в далекому 2017 році. Чотиригодинний фільм може здатися втомлюючим для перегляду, оскільки нам докладно розповідають про кожного з персонажів і повільно наближаються до фіналу, в якому зустрінуться разом для фінального поєдинку проти лиходіїв Бетмен Бена Аффлека, Супермен Генрі Кавілла, Диво-жінка Галь Гадот, Флеш Езра Міллера, Аквамен Джейсона Мамо і Кіборг Рея Фішера.

Найбільше глядачів лякає те, що «Ліга справедливості» Зака Снайдера фрагментована на 6 частин, які переходять від однієї сюжетної лінії до іншої практично без взаємозв’язку, що все більше відтягує фінал. Однак в цьому є багато плюсів, фільм зміг зосередитися на всіх персонажах, зокрема Кіборгу, у якого виявилася дуже цікава сюжетна лінія.

Після подій «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості» і смерті Супермена, Брюс Уейн починає пошуки команди мета людей, які зможуть приєднатися до нього проти ворога який наближається. Його мета – створити команду, яка зможе протистояти будь-якій загрозі, з якою Земля зіткнеться зараз і які чекають її в майбутньому.

обзор Лига справедливости Зака ​​Снайдера

Бетмен успішно приймає в команду Аквамена (Джейсон Момоа) і Баррі Аллена / Флеша (Езра Міллер), а Диво-жінці (Галь Гадот) вдається вмовити Віктора Стоуна / Кіборга (Рей Фішер) вступити в команду мотивуючи його взаємним розумінням втрати близької людини.

«Ліга справедливості» Снайдера намагається розкрити індивідуальність кожного з цих персонажів перш ніж об’єднати їх, щоб не дати Степовому Вовку (Кіаран Хайндс) об’єднати три інопланетних материнських куба, які можуть зруйнувати Землю і поневолити всіх її жителів. Об’єднання Ліги Справедливості, хоча вони ніколи не згадуються під такою назвою у фільмі, фактично призводить до появи другої епохи героїв.

Історія Кіборга особливо виділяється, як і сам Фішер. У фільмі 2017 року про нього майже нічого не говорили, але зараз Віктор Стоун отримує повноцінну сюжетну лінію, вдумливу і емоційну. Він повністю реалізувався як персонаж, навіть більше ніж більшість інших. Глядачі побачили як він став Кіборгом, як він бореться з цими змінами і як вони змінили його життя.

Новий фільм також включає в себе безліч другорядних сюжетних ліній. Наприклад Лоїс Лейн (Емі Адамс) і Марта Кент (Дайан Лейн), що оплакує смерть Супермена; Гнів Аквамена на свою матір за те, що вона кинула його, і його небажання зайняти її місце на троні Атлантиди; Прибуття Марсіанського Мисливця. Все це інтригує само по собі, оскільки частина з цих сцен спочатку призначалися для підготовки сольних фільмів про Аквамена і Флеша. Але безліч додаткових сцен і невеликих сюжетних ліній, які досить слабо впливають на сам сюжет, не дозволяють більш плавно завершити його, хоча Снайдер, схоже, не поспішає закінчувати цю історію.

обзор Лига справедливости ​​Снайдера

Але відкинувши всі ці нюанси, можна з упевненістю заявити, що «Ліга справедливості» Зака ​​Снайдера сюжетно гармонує, в той час як версія Уідона показує історії персонажів паралельно, щоб в кінцевому підсумку вони опинилися в одній сцені. Не можна сказати, що Уідон зробив кардинально провальну роботу, у нього були спроби розповісти пов’язану історію, і деякі з них гідні похвали. Диво-жінка і амазонки отримали кілька відмінних сцен, а мотиви лиходія були набагато ясніше. Але новий фільм повністю заснований на першому баченні Снайдера таким чином, що версія Джосс Уідон виглядає дуже незграбною і розчаровує.

Воскресіння Супермена у Снайдера має набагато більше сенсу в контексті (хоча його роль все ще мінімальна), Кіборг отримує набагато більш розширену сюжетну лінію, Бетмен намагається спокутувати свої дії після «Бетмен проти Супермена», а нагнітання можливої ​​битви з Дарксайдом набагато органічніше (хоча Степовий Вовк, можливо, як і раніше головний антагоніст). Ми повинні визнати, що будуть ті, кому фільм все одно не підійде. Але, незважаючи ні на що, в «Лізі справедливості» Снайдера є чіткий напрямок, якого немає у версії фільму 2017 року, і тільки завдяки цьому глядачі можуть оцінити цей фільм набагато краще.

Трейлер «Ліги справедливости» Зака ​​Снайдера

«Ліга справедливості» Зака Снайдера вийшла на HBO Max 18 березня 2021 року. Фільм триває 242 хвилини і має рейтинг R (17+) за насильство і ненормативну лексику.

20/03/2021